Pages

Tuesday, June 8, 2010

{ al rayyan } Buat anak mama sayang, SELAMAT HARI JADI.

Selamat hari jadi, sayang.. Jadi anak soleh yer sayang..!
Terima kasih kerana menjadi peneman mama.. dikala kamu comel.. 

dikala hari pertama kamu merangkak dengan jayanya..
dikala kamu sudah boleh duduk sendiri, sangat gebu dan digerami ramai kerana menyusu susu mama..
dikala mama mahu ke kelas dan kamu masih menangis mahukan susu..

dikala mama sakit dan masuk wad juga kamu jadi peneman setia selama berhari hari, dan masih menyusu..
dikala kamu tidur kerana kekenyangan selepas menyusu..

dikala kamu mengamuk pun mama dukung dan sumbat menyusu terus diam..

dikala kita pergi membeli belah dan kamu jumpa bestfriend kamu Ajeng tanpa perlu membawa botol susu..
dikala orang sekeliling marah dan suruh kamu berhenti menyusu.. kerana mama sudah mengandung 3 bulan, kamu masih menyusu dan kamu masih belum boleh berjalan.. katanya jadi lembik akibat berkongsi susu.. kite abaikan kan..? dan kamu masih anak macho mama yang kuat kan..? comelkan gamba hari pertama kamu boleh berjalan dgn sendiri di hari convocation maksu..

Dah besar nanti ambil gambar mama banyak2 ya.. kesian mama asyik gambar Rayyan ngan papa ngan Jannah je banyak.. Rayyan kena sentiasa nampak comel dan muda tau. supaya mama jugak nampak mude.. ;p

Selamat ulangtahun kedua, sayang.. nanti kite beli kek yer. mama takde idealah, sorry tau mama tak tempah kek awal2. takpe nanti kite beli chocolate indulgance ok..!

Rayyan kena bersyukur dan berterima kasih pada Allah tau.. kerana diberi kekuatan pada mama untuk terus menyusukan kamu.. terima kasih juga pada papa yang memahami, memberi semangat dan membenarkan rayyan menyusu tak kira dimana2.. Ingat tak masa mula2 kamu dah menjerit2 kat Jusco, tapi papa suruh mama carik nursing room jugak.. Kadang-kadang mama nangis tau sebab sangat penat.. ataupun sbb sedih bila org sekeliling suruh berhenti menyusu kamu..ataupun sbb breast dah lembik tapi rayyan masih mahu menyusu.. dan paling sedih bila mama dah sangat lapar atau demam dan tak larat mahu masak, kamu masih mahu menyusu.. Terimakasih jugak pada kawan2 mama yang kagum kerana masih betah menyusu, kepada nenek dan family yang memberi semangat, kepada kawan kawan blog dan susuibu.com yang banyak memberi inspirasi agar mama terus menyusu.. Mama bersyukur dapat menyusukan kamu seawal 5min selepas kamu lahir, sehingga hari ini..

Rayyan dah besar, rayyan dah ade adik yang cantik.. terimakasih kerana selalu mengalah dan bagitahu mama bila adik juga mahukan susu.. Alhamdulillah, mama diberi kekuatan untuk menyusukan kamu selama 2 tahun.. 

Kalau nenek cerita papa kamu menyusu susuibu sampai 4tahun setengah.. ape kata Rayyan pecahkan rekod papa nak..? hehehhee.. 

Tapi sebenarnya mama agak penat lah Rayyan.. tapi mama takkan menghalang.. cume rayyan kan dah big boy.. Rayyan drink dalam cawan ok..?

Happy birthday sayang. terima kasih. kamu adalah nyawa mama.

Lot of love, hugs and kisses..
Mama

8 comments:

~ thalhazlin ~ said...

happy beshday rayyan! semoga menjadi anak yang soleh dan betjaya di dalam hidup. amin.
love : aunty thalha :)

shazanateh said...

Kak, sweetnya entry ni. Untung Rayyan dapat mama yang kuat dan tabah macam akak...

All the best ye kak. Teh selalu doakan yang terbaik untuk akak.

Happy Birthday to Rayyan. Jadi anak yang soleh ye...

mariaariffbaby.com said...

fathinz..i love this entry so much!
kita pun bila tgk ecah makin membesar..makin sedih la..
sebab dia akan terus membesar..
dah not only my baby lagi

huhuhuhu..aku emo lak bab macam ni...

al rayyan..happy besday sayang!

fathinz md nor said...

tenkiuu aunty2. rayyan janji jadi good boy ok.
thalha, congrets dapat anugerah..!
teh, thanks doakan kite. kite pun doa awk cpt kawen leh dpt anak comel.
tulah intan, lagi 25 tahun mintak kawen pulak. uhuks.

CT said...

so sweettttttttttttttttttttttttttttt
happy birthday al rayyan..

keep on breastfeeding...kakak humayraa awak pun x stop lagi...

Asa said...

Satu satu air mata jatuh dekat keyboard ni :')

fathinz md nor said...

hee.. humayraa pun stil bfeed yer..? akak pump jugak ek lagi kat office.. rajinnyee..
ala aunty asa.. comelnye air mata kamu jatuh sure cute..!

fathinz md nor said...

hee.. humayraa pun stil bfeed yer..? akak pump jugak ek lagi kat office.. rajinnyee..
ala aunty asa.. comelnye air mata kamu jatuh sure cute..!

Lovely stories you might like

Blog Widget by LinkWithin