Pages

Thursday, April 22, 2010

ini adik lelaki saya. 
saya ader sorg je adik lelaki
dia sangat hensem.
dia juga perasan macho.
dia juga sangat poyo.. 
dia juga agak cool. 
status fb dia masih single. 
tp mungkin penuh 3 single satu.

hari ini hari jadi adik poyo saya.
happy birthday sayang.
jadi anak yang baik
abang yang jaga adik..
adik yang boleh belanje kakak dia..!

heee.

Wednesday, April 21, 2010

Life is like a box of chocolate..

You never know what u gonna get..!
Ok cerita takde kaitan dgn tajuk.. ;p Ni masa otw balik ke JB, from housewarming cuz kak bai. ni lah anak2 amanah Allah.. ok janji akan cube didik yang terbaik utk mereka..
 
Ok balik kepada cerita coklat, semalam adalah hari yang tak akan dilupakan. Both Rayyan and Jannh terkunci dalam keter. ok diulang. Both terkunci dalam keter. Gille weh. Anak kecil baru 47 hari dalam keter. With the engine on, tingkap tutup rapat, sebbaik aircond bukak. 

Ok nak dipendekkan cerita, we went for dinner kat bdr baru uda, first time lah ni dinner kat luar sbb dah abis confinement kan.. Masa nk balik, encik suami dah letak Rayyan kat seat depan. Then i pass Jannah to him, coz i nak g masuk 7e kejap. Beli benda yg dah lama duk puasa lah kan, ape lagi.. aiskrim Magnum and a bar of cadbury je pun.. kuar je 7e, i tgk hubby tgh ketuk2 tingkap. 

.
.
.
tergamgam kejap. eh bukan. tergamam.
.
.
"papa knape nih.."

encik suami muka panic. i still calm, rayyan gelak ingat mama ngan papa dia dah kat luar duk main cak cak.. woitt ingat peeek a boo ke. nih peek-a-nak-nangis-weh dah mama nih. ok pelan2 suh rayyan try bukak. he tried. tp tangan kecik mulus dia masih blum kuat nak menggenggam naikkan kunci keter tuh. papa beli pembaris. ok keter buatan Msia kan boleh try cungkil cungkil.. so try dah 3, 4min, tkleh gak..

org dah start dtg tanya.. nk tlg.. ok mesti dorg tak pk ktorg penyangak, sbb btul2 depan 7e, gerai cd cetak rompak and gerai burger.. mule2 dua org. dorg tlg cungkil2. then dtg makcik2 nk help gak. dia suh call bomba. ok papa called 999. jpa and bomba. i dah start nk nangis bila Jannah dah start nangis. dah 10minutes. Sume dah dtg tolong, every pintu org lain2 tlg try bukak.. 

"papa, pecahkan je lah cermin nih.." 

ade few pakcik2 ckp tkpe nanti dulu kite try.. ade yg bapak2 org yg eh, anak kecik kat dalam, pecah cermin je lah kak.. ok so encik suami and i decided. dah 15 min nih. pecah cermin lah. rayyan stil ok, till dia tgk ramai gillee org dah kerumun, dia start nk cry.. i ckp2 ngan rayyan.. nk calm him.. blum smpt ade sorg pakcik nih nk pecahkn cermin pki pembukak tayar, pintu depan dah boleh bukak.. Alhamdulillah.. 

I terduduk. 

I bgn balik nk hug Jannah.. The best part is, lama i tunggu kat belakang ade 2 org lelaki nih, dorg dukung Jannah hug kiss kiss Jannah, pujuk2 Jannah, terus Jannah diam.. ;p

Syukur. Kids selamat. Lesson learn..

Ok aiskrim magnum i tak bersalah ok..!

Monday, April 19, 2010

sudah habis confinement..!


owhh ya.. saya sudah habis confinement hari sabtu lepas.. alhamdulillah.. 20 hari dijaga oleh bonda dan adik2, balance encik suami dan saya jaga diri sendiri.. ;p kalau cerita pasal confinement, for me, itu adalah saat2 paling tak best. makan ok lagi, sbb my mum tak strict sangat. cume yg sejuk2 je tak bleh makan. yang lain sume ok.. tapi bab duduk tak larat nak buat apape tuh yg seksa.. takot saket dah tua nanti lah, takot bentan lah.. 

berpantang kali nih, sempat lah g secret recipe belasah makan aiskrim sbb terlupe.. pastuh sempat lah g kl attend cuz's housewarming, buat akikah Jannah sekali.. alhamdulillah. and next week nye on my day 30, g kl lagi set up pelamin.. ujung2 pantang, g angsana ikot en suami carik boot bola.. 

its not that i dont believe in berpantang, but i makan ikot ape doc cakap boleh ;p.. On another note, sepanjang berpantang, paling saya takot adalah bile kat toilet. kalau nk mandi ke, kena ade org temankan.. sbb my first cuz belah ayah, meninggal dalam bilik air masa baru few days. sbb tersadung kat bilik air. sorg lagi anak buah ayah kat penang pun sama. so dah dua kes, im so careful when its come to going to the toilet.. 

owh ok, here are some pix of wat i eat sepanjang berpantang..
ikan merah goreng, letak halia banyak2, with kentang and tomato, cooked by my Ummi.

ikan merah ermm tatau cemana makteh rayyan yg masak. sgt delicious ok!
nih encik suami yang masak. bersama ikan bawal bakar masa tuh.
owhh. yang ni juga encik suami yang 'masakkan..' haaa nih lauk paling saya suke..! coklat coklat and lottssss of coklat.. i lebyu lah sayang..!

heee. nanti kite share jamu2 kite makan pulak ok.. 

Tuesday, April 6, 2010

Rayyan and Jannah Decor Wedding

smlm baru je sampai from kl. penat masih blum ilang.. the kids pun looks sangat letih..
kitorang balik ke seremban hari khamis malam, the whole 3 days bz decor pelamin.. meh tgk anak2 mama help mama work..
rayyan help papa susun kayu
Jannah at pelamin
Rayyan sedang main sendiri.. tuang2 air gune pump belon, then minum dlm bekas candle tuh..

Thanks papa, help drive me sampai ke kl, tlg pasang pelamin etc..
Thanks unggal tlg jaga Jannah and Rayyan.. tabur2 bunga kat pool..Maksu haiyyan juga..
Thanks angah, tlg ke sana sini beli brg yg tk cukup, bawak Flora and Bell tlg hias pelamin..
Thanks ateh, tlg gubah2 bunga dan baca puisi.. ;p
Thanks wanie, the bride yg cantek..

ni lah hasil pelamin yang Rayyan and Jannah tolong mama dia buat. ;p Dah ade 2 kids nih, rasa macam letih sangat nk decor pelamin.. tp this is wat i love doing. rasa cam perlu ade maid je. perlukan? tak kot..tp series rasa penat sangat.. korang tlg bagi semangat ok..!


Lovely stories you might like

Blog Widget by LinkWithin