Pages

Wednesday, April 21, 2010

Life is like a box of chocolate..

You never know what u gonna get..!
Ok cerita takde kaitan dgn tajuk.. ;p Ni masa otw balik ke JB, from housewarming cuz kak bai. ni lah anak2 amanah Allah.. ok janji akan cube didik yang terbaik utk mereka..
 
Ok balik kepada cerita coklat, semalam adalah hari yang tak akan dilupakan. Both Rayyan and Jannh terkunci dalam keter. ok diulang. Both terkunci dalam keter. Gille weh. Anak kecil baru 47 hari dalam keter. With the engine on, tingkap tutup rapat, sebbaik aircond bukak. 

Ok nak dipendekkan cerita, we went for dinner kat bdr baru uda, first time lah ni dinner kat luar sbb dah abis confinement kan.. Masa nk balik, encik suami dah letak Rayyan kat seat depan. Then i pass Jannah to him, coz i nak g masuk 7e kejap. Beli benda yg dah lama duk puasa lah kan, ape lagi.. aiskrim Magnum and a bar of cadbury je pun.. kuar je 7e, i tgk hubby tgh ketuk2 tingkap. 

.
.
.
tergamgam kejap. eh bukan. tergamam.
.
.
"papa knape nih.."

encik suami muka panic. i still calm, rayyan gelak ingat mama ngan papa dia dah kat luar duk main cak cak.. woitt ingat peeek a boo ke. nih peek-a-nak-nangis-weh dah mama nih. ok pelan2 suh rayyan try bukak. he tried. tp tangan kecik mulus dia masih blum kuat nak menggenggam naikkan kunci keter tuh. papa beli pembaris. ok keter buatan Msia kan boleh try cungkil cungkil.. so try dah 3, 4min, tkleh gak..

org dah start dtg tanya.. nk tlg.. ok mesti dorg tak pk ktorg penyangak, sbb btul2 depan 7e, gerai cd cetak rompak and gerai burger.. mule2 dua org. dorg tlg cungkil2. then dtg makcik2 nk help gak. dia suh call bomba. ok papa called 999. jpa and bomba. i dah start nk nangis bila Jannah dah start nangis. dah 10minutes. Sume dah dtg tolong, every pintu org lain2 tlg try bukak.. 

"papa, pecahkan je lah cermin nih.." 

ade few pakcik2 ckp tkpe nanti dulu kite try.. ade yg bapak2 org yg eh, anak kecik kat dalam, pecah cermin je lah kak.. ok so encik suami and i decided. dah 15 min nih. pecah cermin lah. rayyan stil ok, till dia tgk ramai gillee org dah kerumun, dia start nk cry.. i ckp2 ngan rayyan.. nk calm him.. blum smpt ade sorg pakcik nih nk pecahkn cermin pki pembukak tayar, pintu depan dah boleh bukak.. Alhamdulillah.. 

I terduduk. 

I bgn balik nk hug Jannah.. The best part is, lama i tunggu kat belakang ade 2 org lelaki nih, dorg dukung Jannah hug kiss kiss Jannah, pujuk2 Jannah, terus Jannah diam.. ;p

Syukur. Kids selamat. Lesson learn..

Ok aiskrim magnum i tak bersalah ok..!

4 comments:

mariaariffbaby.com said...

ya allah fathinz..
if kita mmg dah kalut dear..
terketaq kepala lutut ni if kita at that situation..

CT said...

whohaaaaaaaaaaaaaaaa amat scary ye.....heheh en hubby buat per kat luar kete? ehehe

fathinz md nor said...

tuh lah. scary btul. tak kak, dia just letak jannah kat seat belakang, then nk masuk balik depan. rayyan cepat2 lock. kalau yg ehehe tuh mmg abis lah kite bising..!

fathinz md nor said...
This comment has been removed by the author.

Lovely stories you might like

Blog Widget by LinkWithin