Pages

Saturday, May 15, 2010

{babywearing} Jannah in wrap

finally, i have my first wrap. i always wanted a wrap since terpengaruh dengan aida and cerita2 wrap dia. nampak sangat comfy and senang.. so last weekend, balik kl and pergi expo mom and baby fair. mmg tujuan nak carik wrap nih.. 


wow mmg sangat lah best. sekarang senang sangat nak jalan2 with Rayyan while Jannah is securely in a wrap. this one, bawak rayyan pegi pool.. now hari hari rayyan nk pegi pool pun dah senang.. ;p I can cook, do my laundy, and play with rayyan.. i've tried pouch, SSC and sling. i seriously recommend this especially for a newborn.. smlm pergi jalan2 Angsana, ade makcik nih melatah "owhh mak ko ade orang yer rupenya kat dalam.." hee. and masa kat surau, ramai yang macam pandang2. i guess, wrap stil belum glemer kat JB nih.. 

owh and now i'm proud to announce that alRayyan and alJannah is cloth diapering. yups, i know dah ramai yang start pakai lama dah. i knew bout this sblm sblm Rayyan lahir lagi, but i always give excuses to myself for not using one. malas basuh. leceh. etc. etc. i've tried. and i love it so much. tak leceh langsung ok. paling best, if hubby support, mmg semangat nak pakai. bak kata encik suami, "save the environment"..




ps: encik suami, nanti mama nak beli lagi yang kaler kaler cantek cantek ade gambar owl, train ngan butterfly tuhyer.. ;p

love, 
mama fathinz

5 comments:

glam.mama said...

Eeee seronoknya! I agree, wraps are the best for newborns..so selesa and senang. Kalau u rasa panjang sgt nak lilit2, buat cam I - pendekkan wrap tu akt tailor. Kurang rimas sikit, takde extra tail meleret.


And kudos for cloth-diapering! Better late than never ;D

fathinz md nor said...

thanks is..! u dah master in bw heee.. i nak carik wrap yg ade design susah lah sini takde..

CT said...

wahhhhh mcm best je dear...shud try if i have the chance...:)how much is the wrap ek???

nak beli cd? try my friends site http://storkita.blogspot.com/

sutera maya design said...

slm...
pls visit my blog for batik sutera.
www.suteramayadesign@blogspot.com
tq....

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
kita ada gak wrap sling ni

but kan..
macam tak selesa..lagipun..baru beli maasa ecah dah 8 bulan++ so dia tak selesa..

harus dicubai lagi for 2nd baby ni

Lovely stories you might like

Blog Widget by LinkWithin