Pages

Saturday, March 13, 2010

Salsabeel Jannah Al Rayyan : The delivery story..~

Rayyan and Jannah dah sleep.. Both are fully breastfeeding baby, so mama kena eat a lot and rest a lot. Masa dorg tido boleh la curik2 update blog.. Before terlupe, marilah cerita on the delivery journey.. 
actually pagi tuh, around 10am, mama tergelincir kat tempat buang sampah..
10.30pg, called al papa bawak g hospital, sbb takot anything bad pasal jatuh td..
tetibe doc ckp, its time utk deliver.. so masuk labour room at 6.. pg lunch dulu 
balik rumah and pack, the house tgh sepah2 contractor tampal batu..
mama baru nk lipat baju2 Jannah.. ;p
bwk terus one bag for baju2 papa, mama and alrayyan, mainan and books rayyan, one bag for camera, charger and laptop,  and one for baju2 Jannah..
shoot dulu skit, sbb plan asal weekend nk buat photoshoot dgn abg Ijat.. tp dah nk deliver pulak..
ok lah, ade gak pix Jannah dalam perot.. 3.30pm, gi hospital untuk register..
kul 5 dah kat labour room, tp mama lapar so kuar g makan kejap kat mamak.. heee.
bawak nenek and mak teh rayyan makan..
kul 6.30pm, masuk labour room balik, this is after maghrib, rayyan kiss mama good luck..
the beautiful friendly doc..! 9.59pm baby Jannah dah selamat, and doc tgh stitch.. 
Jannah's first breastfeeding moment..
the proud papa.. nk qamatkan Jannah
heee.. and this is al rayyan's first expression bila nampak adik dia..

Alhamdulillah, the delivery goes smoothly.. syukur sangat2.. both my delivery, mama tak rasa the contraction paint, even the midwife ckp contraction sgt kuat.. for Jannah, my pain was only like for the last 30 minutes before delivery..

And thanks Allah.. abang Rayyan sangat2 sayang adik dia.. they both are still breastfeeding.. Mama takot jugak mule2, the first 2 days, susu mcm sikit.. but Allah is great..! day 3, susu sangat sangat sangat banyak, lebih dari cukup utk both of them.. ;p Semoga mama rayyan masih tabah and sabar.. Tandeem nursing is not that easy.. needs kesabaran dan ketabahan sangat2.. and mama need lots and lots of food..! :P

9 comments:

CT said...

batu2 cantek tu buh dalam rumah ke awak? idea menarik gak tu...

fathinz md nor said...

aah kak.. hee tu papa dia yang nak sangat.. mama nk wallpaper.. so now one panel wallpaper, one panel batu bata.. hee baru fair..

Sasha said...

congratulations on the birth of your lovely baby :)

Was wondering if you would like to join in the fun to do a drink review? I'm helping my friend to find some bloggers to review this Halal drink. If you're interested and would like to know more pls drop by http://sashablablabla.blogspot.com/2010/03/reviewers-needed.html Thanks. :)

kalau u confinement pun takpe.. ajak abang dan family minum dan comment la..

Ummu Ibtisam @ Mardziah Mohd Lokoman said...

Tahniah Kak Fathin! Blog akak penuh dengan gambar yang cantik dan yang penting memori pada gambar-gambar tu.

fathinz md nor said...

thanks mar.. kite tk pndai buat karangan.. so upload pix jer byk, hope pix2 tuh boleh tell stories heee.. :p

glam.mama said...

Alhamdulillah, suka nya dpt tau another tandem nursing mama :) I pun masih tandem nursing my 2.5yr old, and 1yr old. I've shared my experience on my blog, baca la kalau ada masa :) Congrats on the new baby, and I look forward to reading more from you!

irmafittaputri said...

fathinz..seronok klw kenang moment nak bersalin tu...nak tanya amik kontraktor mana tu..(bile nak upload pic hasil wall tu..) sure chantek ...cost??

fathinz md nor said...

sis adriana, tandeem nursing needs lots of kesabaran kan.. read ur blog already, blum abis baca hee.
irma, tu lah rasa nak bersalin lagi, tp part jaga anak tuh yang tak larat huhu.
wall tuh dah siap, nanti dtg umah kite tgk yer..!

glam.mama said...

Oh yes, tandem nursing memang menguji kesabaran!. Tapi I rasa nak wean a toddler while nursing a newborn lagi memenatkan kot ;) Hope Rayyan and Jannah can share more time at the breast...its a bonding time that cannot be replaced. My boys now 15months and almost-3yrs, and they are very loving and close to each other. I like to think that tandem nursing had something to do with it, hehe.

Lovely stories you might like

Blog Widget by LinkWithin